İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://itumtal.meb.k12.tr
Adres : Yıldız Mah. Çırağan Cad. A Blok No34, 34349 Beşiktaş/İstanbul
VİZYON : Ülkemizin ihtiyaç duyduğu donanıma sahip bireyler yetişmesinde öncü ve küresel ölçekte başarı seviyesi yüksek, meslekî ve teknik eğitimde lider okul olmaktır.
MİSYON : Okulumuzun varlık nedeni, eğitim alanımız olan mesleklerin öğretiminin devamını temin ve bu öğretimin gelişimi için yükseköğretime imkân hazırlayan, öğrencilerin üretkenliklerini destekleyen, meslek eğitiminde teknolojik gelişmelere ve yeniliklere açık ve yenilikleri yakından takip eden donanımlı, milli manevi değerlere sahip bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Okulumuzda 100 civarında proje takımı bulunmaktadır. Takımlarımız ulusal ve uluslararası yarışmalarda bir çokbaşarıya imza atmaktadır.

Servis : Yok
Ulaşım : Okulumuza Yahya Efendi (Beşiktaş Yönü ve Ortaköy Yönü) Durağından geçen tüm otobüslerle ulaşılabilmektedir.
Yerleşim Yeri : https://maps.app.goo.gl/cxZDYQPR1g9QZ3NM8
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezinde
Kontenjan Bilgileri : 90
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Tavan puan: 476 Taban puan: 396
Okulun Sınav Başarı Durumu : İlk öğrencilerimiz 2024 yılında YKS sınavlarına gireceklerdir. Çoğunluğun hedefi İTÜ´dür.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :
Sportif Etkinlikler : Futbol, Basketbol, Satranç, Voleybol ..vs.
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak 4006, Teknofest, Erasmus+, Ahilik,
Proje Çalışmaları : Eletrikli Araçlar, Otonom Deniz Araçları, İnsansız Hava Araçları, Yenilenedilir Enerji Kaynakları, Arttırılmış/Sanal Gerçeklik, Yapay Zeka Uygulamaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus+
Diğer Hususlar : Geleceğin Mimarları, Mühendisleri, Bilim İnsanları, Girişimcileri vs. kurumumuzda eğitim almaktadır. İTÜ´nün 250 yıllık proje araştırma geliştirme ve takım kültürü erken yaşta okulumuzda uygulanmaktadır.